Joyce Engelen

 

Ik ben Joyce Engelen

Ik ben gedreven door een persoonlijk verhaal en heb de drive om iets voor de wereld te betekenen.

Kinderen met een unieke onderwijs en begeleidingsbehoefte raken mij, ik vind het een uitdaging de aansluiting te maken met hun belevingswereld. Vanuit dat standpunt kijk ik met hen hoe ze begeleid kunnen worden.

Ik heb als missie ieder kind en omgeving eigen veerkracht te laten vinden zodat ze zich van waarde voelen. Het is mooi om ze te laten stralen met alle uitdagingen die het leven te bieden heeft.

Door mijn ervaring als leerkracht, coach en begeleider werk ik met kinderen die hoogbegaafd zijn. Ook kinderen met een vermoeden van een dubbeldiagnose als autisme. De kennis en ( professionele en persoonlijke) ervaring die ik heb opgedaan afgelopen jaren heeft mij gebracht op het werkveld waar ik nu ben, op de scheidslijn tussen zorg en onderwijs. Soms ben ik een juf met hulpverlenerskwaliteiten en soms ben ik een hulpverlener met leerkrachtkwaliteiten. Die dynamiek maakt voor mij dat ik het gevoel heb de leukste baan van de wereld te hebben.

Ik ben moeder van 3 prachtige meiden waarbij hoogbegaafdheid en autisme een thema is in de opvoeding. 1 van mijn dochters is 2 keer een thuiszitter geweest. Ik weet uit bovenstaande ervaringen hoe belangrijk het is dat de draagballast en draagkracht in evenwicht moet zijn. Nu is het een ervaring die ik mee neem in mijn begeleiding om ouders vanuit kennis en ervaring kan ondersteunen.

Vooral de zoektocht die dit met zich meegebracht in een goede onderwijsplek vinden voor mijn eigen kinderen heeft mijn intrinsiek gemotiveerd om andere ouders hierbij te ondersteunen. Ik , met zoveel kennis vanuit mijn werk, zag door de bomen het bos niet meer. Hoe moet dat dan voor ouders zijn die helemaal geen professionele achtergrond hebben in dit werkveld. Zo ben ik jaren betrokken geweest bij organisaties als Mama Vita en Wmo adviesraad etc.

Ik voel mij een echte verbinder. In mijn werk ben ik al heel veel mensen tegengekomen die vanuit hun eigen rol allemaal ontzettend hard werken om zorg en onderwijs tot een succes te maken. Helaas zie ik ook dat de verbinding tussen al deze verschillende gebieden vaak nog lastig te maken is. Juist daarin zie ik mijzelf als grote meerwaarde in dit proces. Het is fijn om voor alle partijen de vertaling te kunnen maken. Voor de begeleider, het onderwijs, het kind en de ouders.

Om te ontspannen en op te laden hou ik van koken, bakken , lezen, muziek luisteren , musea bezoeken documentaires te kijken en wandel ik graag in de natuur. Ik praat graag uren met vriendinnen ( liefst met een lekker wijntje ), en ik heb een passie voor fotografie. Ik fiets graag door

Rotterdam. Ik ben erg begaan met het milieu en probeer zo duurzaam mogelijk te leven. Op de yogamat ben ik met regelmaat te vinden. Tuinieren en bloemen maken mij vrolijk.

Het allerleukste vind ik het om met mijn gezin op pad te zijn, samen leuke plekken te ontdekken of een dag naar het strand te gaan of thuis samen genieten van een film of een leuk spel of lekker eten met elkaar.

Kenmerkend voor mijn levensvisie is dat ik intens geniet van klein geluk. Een kopje koffie in het voorjaarszonnetje met mijn man, de blik in de ogen van mijn dochter als ze aan het paardrijden is, of een doelpunt maakt bij de hockey, de vogels in mijn tuin, een wandeling met mijn teckel.