Mijn naam is Rianne Wessel

Ik ben Rianne Wessel en ik heb jaren met veel plezier mooie momenten mogen begeleidingen in het basisonderwijs. Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe een leerling in groep 3 het lezen onder de knie krijgt en zijn wereld met elk woordje groter wordt. Wat dacht je van het moment van ‘oh zit dat zo!’ als de uitleg op zijn plek valt. De lichtjes van enthousiasme in ogen van kinderen, dat is waar ik blij van word.

Ik mocht aan de slag met een groep kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Een aantal keer per week gaf ik deze kleuters, die vastliepen in de klas, extra aandacht en uitdaging. Door mijn eigen ervaring met mijn hoogbegaafde dochter en deze ervaring, wist ik dat ik graag meer wilde doen voor deze kinderen. Toen ik tegen Nicole van SmartLinks zei dat ik haar werk zo ontzettend gaaf vond, vroeg ze een keer te komen meedraaien op de groep. Ik kwam een dag kijken in de groep en ben niet meer weg gegaan. 

Nu begeleid ik alweer een ruim jaar de hoogbegaafde kinderen bij SmartLinks. Op de groepen en soms op locatie, zoals een kinderdagverblijf. De kinderen ondersteunen bij het onderzoeken van wie zij zijn en hoe ze hun plekje in de wereld kunnen vinden. Het onderzoeken wat hun onderwijsbehoeften zijn en hoe school daarop kan aansluiten. Dat maakt mijn werk super afwisselend en leuk.

Naast begeleider bij SmartLinks, ben ik de vrouw van Marko en moeder van drie dochters. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om lekker in de natuur te zijn. Verder klets ik graag met vriendinnen en lust het liefst een latte macchiato. Boeken luisteren en uitproberen van nieuwe laktechnieken op mijn nagels zijn dingen waar ik ook heel erg van geniet.