PrikkelMuseum Smartlinks

Prikkelmuseum

Het Prikkelmuseum opent op zaterdag 13 juli zijn deuren bij SmartLinks, praktijk voor hoogbegaafdheid, aan de Buitenkade 5 te Nieuwendijk.

Dit eendaagse museum is te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. Dit unieke evenement belooft een dag vol verrassingen en zintuiglijke ervaringen voor jong en oud.

Het Prikkelmuseum biedt bezoekers de kans om op interactieve wijze kennis te maken met zintuigen. De kinderen bij SmartLinks hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Er zijn tastbare kunstwerken en geurige installaties met elkaar gecreëerd. Het museum daagt alle zintuigen uit en nodigt uit tot leren, ontdekken en ervaren.

Prikkels anders ervaren
Hoogbegaafde mensen en kinderen ervaren prikkels anders dan anderen omdat hun zenuwstelsel vaak gevoeliger is. Deze verhoogde gevoeligheid betekent dat ze subtiele details in hun omgeving sneller opmerken en intenser reageren op sensorische input zoals geluid, licht en geur. Dit kan zowel een zegen als een uitdaging zijn; ze kunnen genieten van diepere, rijkere zintuiglijke ervaringen, maar kunnen ook sneller overweldigd raken door prikkels die anderen misschien niet eens opmerken.

Het Prikkelmuseum is een geweldige gelegenheid om deze unieke perspectieven te verkennen en te waarderen, en om meer te leren over hoe prikkels een essentiële rol spelen in het leven van hoogbegaafde individuen.

Hopen op inspiratie
“We hopen dat bezoekers van alle leeftijden geïnspireerd raken door ons evenement over prikkels. We hebben samen met de kinderen hard gewerkt om de veelzijdigheid en kracht van prikkels in onze doelgroep te vangen en tentoon te stellen.”

De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd om toekomstige evenementen mogelijk te maken.

Het evenement is afgelopen.

Datum

13 juli 2024
Verlopen!

Tijd

11:00 - 16:00

Locatie

HB Praktijk Smartlinks
Buitenkade 5, Nieuwendijk
Categorie

Recente reacties