Mijn naam is Marita van Steensel

Graag wil ik me even voorstellen: Mijn naam is Marita van Steensel. Ik ben geboren in Zeeland, maar woon sinds 2001 in de Hoeksche Waard. Daar ontmoette ik mijn man Simon, we zijn in 2005 getrouwd en hebben twee dochters gekregen, in 2006 en in 2008.  

Met onze jongste dochter kwamen we in 2018 bij SmartLinks terecht. Op school liep zij vast. De omgang met klasgenoten ging moeizaam, de frustratie en onmacht groeiden bij haar, en ook de leerkrachten zagen dat het niet goed ging. In overleg met het Jeugdteam zochten we naar begeleiding bij hoogbegaafdheid, en kwamen uit bij Nicole! 

Hoewel onze dochter inmiddels niet meer bij SmartLinks meedraait, bleven we contact houden. En toen bleek dat SmartLinks ging uitbreiden, ben ik gaan solliciteren naar de functie van begeleidster op de peergroepen. 

Ik heb de opleiding voor Activiteitenbegeleiding gedaan, en na afronding daarvan ben ik als activiteitenbegeleidster gaan werken in de gehandicaptenzorg. Het gaf mij veel voldoening om mijn deelnemers een plekje in de maatschappij te geven, waarin zij op hun eigen wijze en met hun eigen mogelijkheden konden bijdragen en zich nuttig konden voelen. Ik werk er nog steeds als vrijwilligster. 

Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden in het begeleiden van onze kinderen op de peergroepen! Ook zij hebben een speciale plaats in de maatschappij, en het is fantastisch om hen te mogen begeleiden in het zoeken naar hun eigen kracht en persoonlijkheid. Dat ze herkenning vinden bij hun groepsgenootjes en bij ons. Dat ze zichzelf mogen zijn, en zich mogen ontwikkelen in hun unieke eigen ik. Dat er ruimte is voor wat ze denken en voelen. Dat ze mogen zijn wie ze zijn. En dat wij in hun ontwikkeling naast ze mogen staan om ze te helpen! 

Op woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagmorgen ben ik in de praktijk te vinden. 

Om te kunnen ontspannen haak ik graag en hou ik mij bezig met pyrografie. Ik schrijf gedichten, en als ik écht tijd over heb speel ik op mijn accordeon. En ik ben altijd op zoek naar nieuwe creatieve uitdagingen, dus zit ik sinds kort ook op naailes. Ik hoop u in de praktijk te mogen ontmoeten!